سریلانکا و مشارکت زنان در بازار کار

جامعه سنتی سریلانکا حضور زنان در عرصه اجتماعی و اقتصادی همواره پائین تر از نرج جهانی این حضور بوده است.

در جامعه سنتی سریلانکا حضور زنان در عرصه اجتماعی و اقتصادی همواره پائین تر از نرج جهانی این حضور بوده است. بانک جهانی در آخرین گزارش دوسالانه خود، "پیشبرد توسعه سریلانکا": Opening to the Future تاکید کرد که مشارکت زنان در نیروی کار در یک دهه ۲۹.۶ درصد است و بر اقدامات سیاستی اساسی مورد نیاز برای رسیدگی به نابرابری و تضمین رشد فراگیر تأکید دارد.

این گزارش تاکید می‌کند که باز کردن پتانسیل‌های استفاده نشده با افزایش مشارکت زنان در نیروی کار می‌تواند به رشد سریع‌تر کشور و دستیابی به رشد عادلانه‌تر کمک کند. همچنین اشاره کرد که شکاف‌های جنسیتی در مشارکت نیروی کار همچنان ادامه دارد، اما بستن این شکاف‌ها می‌تواند به دستاوردهای قابل توجهی برای اقتصادها منجر شود.

سریلانکا و مشارکت زنان در بازار کار

مائوریسیو بوسولو، اقتصاددان ارشد بانک جهانی در سخنرانی خود در این مراسم گفت که زنان در سریلانکا درآمد کمتری دارند زیرا شرکت‌ها تمایل دارند فقط نیمی از مبلغی را که به مردان می‌پردازند بپردازند.

با این حال او گفت: شرکت‌های صادرات محور تمایل دارند زنان را با نرخی دو برابر شرکت‌های غیرصادراتی استخدام کنند. وی گفت: شرکت ها باید بیشتر صادرات محور باشند و هزینه ها را کاهش دهند و زنان را استخدام کنند. او اذعان کرد که علیرغم وضعیت رو به رشد خود در بخش های صادرات محور، زنان در سریلانکا هنوز با چالش های زیادی برای مشارکت کامل مواجه هستند. بوسولو گفت که این روند فرصتی برای رسیدگی به شکاف دستمزد جنسیتی و افزایش مشارکت زنان در نیروی کار است.

شروتی لاکتاکیا، اقتصاددان بانک جهانی برای سریلانکا، تاکید کرد که افزایش مشارکت زنان کافی نیست. همچنین تاکید می کند که بهبود کیفیت شغل، دستمزدها و مزایا عادلانه در حین گذار به اشتغال رسمی به منظور کمک های بلندمدت و پایدار به اقتصاد نیز مهم است.

او گفت: کارفرمایان نباید جذب کارگران زن شوند به این دلیل که آنها منبع کار ارزان هستند. مهم است که اطمینان حاصل شود که زنانی که وارد نیروی کار می شوند از طریق دستمزد برابر، ترتیبات مراقبت از کودکان، انعطاف پذیری در ساعات کاری یا سایر امکانات ضروری محافظت می شوند. او با استناد به قانون توانمندسازی زنان، که رفتار برابر را در مقیاس‌های مختلف الزامی می‌کند، بر لزوم اجرا و تدابیر تکمیلی تاکید کرد.

 افزایش مشارکت زنان در نیروی کار عبارتند از:  ارائه خدمات مقرون به صرفه مراقبت از کودکان برای کاهش محدودیت‌های مراقبت، انتشار اطلاعات در مورد فرصت‌های شغلی و بازده مالی شغل، ارائه برنامه‌های آموزشی با تمرکز بر مهارت‌های اجتماعی-عاطفی برای آماده‌سازی بهتر زنان برای چالش‌های محل کار، مشارکت دادن شرکا و اعضای خانواده برای تغییر هنجارهای جنسی محدودکننده و حمایت توانمندسازی زنان و هدف قرار دادن زنان از طریق حمایت اجتماعی، شبکه های ایمنی و برنامه های کارهای عمومی برای تشویق ورود نیروی کار.

به روز رسانی توسعه آسیای جنوبی بانک جهانی اشاره می کند که افزایش نرخ مشارکت نیروی کار زنان به مردان در منطقه، تولید ناخالص داخلی منطقه را تا ۵۱ درصد افزایش می دهد. در مقایسه با سایر نقاط جهان، آسیای جنوبی یکی از پایین ترین نرخ مشارکت زنان را دارد.

بر اساس این گزارش، تنها ۳۲ درصد از زنان در بازار کار جنوب آسیا در مقایسه با ۷۷ درصد مردان مشغول به کار هستند. همچنین نشان می دهد که مشارکت زنان تنها نیمی از نسبت کل نیروی کار مردان است. متوسط ‌نرخ مشارکت زنان در نیروی کار در اقتصادهای توسعه یافته ۵۴ درصد است.

منبع:   https://www.ft.lk/top-story/Sri-Lanka-s-female-labour-force-participation-at-decade-low-of-۲۹-۶-World-Bank/۲۶-۷۶۸۰۹۲#

کد خبر 21464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =